Γανοθεραπεία και Ατοπική Δερματίτιδα

Η ατοπική δερματίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος του δέρματος που εμφανίζεται με την μορφή εκζέματος κατά τη  οποία το δέρμα παρουσιάζει φόλες και κνησμό και είναι ξηρό.  Συνήθως εμφανίζεται μετά το 1ο τρίμηνο της ζωής του βρέφους και μπορεί να συνεχιστεί μέχρι την ενήλικη ζωή του. Σε αρκετές περιπτώσεις υποχωρεί  μόνο του κατά τον 1ο χρόνο της ζωής ενώ σε άλλες μετά τα 5 χρόνια. Σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίζεται έως και την ενήλικη ζωή.

ad-5-2Η πιθανότητα να εμφανίσει ένα παιδί ατοπική δερματίτιδα αγγίζει το 80% αν έχουν και οι δύο γονείς ιστορικό ατοπικής ή αλλεργιών.

Η πάθηση είναι αρκετά συχνή με ποσοστό 20% των παιδιών να εμφανίζουν ατοπικη  κατά τον 1ο χρόνο της ζωής.  Η συχνότητα της εμφάνισης ολοένα και αυξάνεται.

Δυστυχώς θεραπεία στην συμβατική ιατρική δεν υπάρχει πάρα μόνο κορτιζονούχες κρέμες για να ελέγχουν το έκζεμα. Εδώ, μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια ή εναλλακτική ιατρική και συγκεκριμένα η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική

To Ganoderma Lucidum ‘η Reishi έχει εξαιρετική αντιφλεγμονώδη δράση αλλά και την ικανότητα να αποτοξινώνει το σώμα και να ρυθμίζει όλα τα συστήματα του αργανισμού μας. Ως εκ τούτου έχει αξιοσημείωση επίδραση στην αντιμετώπιση της ατοπικής δερματίτιδας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην επιστημονική βιβλιοθήκη Elsevier σχετικά με μία μελέτη που δημοσιεύτηκε  στο Jurnal of Dermatological Science , το γανόδερμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ατοπικής δερματίτιδας μειώνοντας το έκζεμα και βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της ζωής  του πάσχοντος . Συγκεκριμένα, αναφέρουν το γανόδερμα ως την εναλλακτική θεραπεία για την μείωση των συμπτωμάτων της ατοπικής δερματίτιδας. Μπορείτε να δείτε το δημοσίευμα  εδώ

psoriazis-pri-bebetata